Mira Kurkiala

"Min konst skildrar naturen i både det stora och det lilla; som i naturliga strukturer formade av haven, himlens färger och vidsträkta drömlandskap. Jag vill förmedla det starka och det svaga, det stillsamma och det vilda, det ursprungliga och det magiska"

OM MIG

Jag, Mira är en Umeå-baserad heltidskonstnär som målar naturinspirerade motiv med akvarell, akryl och handgjorda naturliga pigment.

Mina verk är starkt influerade av naturens krafter, strukturer och rörelser. Det kan vara att fånga ett snabbt ögonblick innan en våg bryter mot stenarna eller att fånga känslan av skogens doft efter regn.
Det är en kombination av det stora och det lilla, det starka och det svaga, det stillsamma och det vilda, det ursprungliga och det magiska.

Att måla är en form av meditation för mig och jag kan spendera timmar med att förlora mig i djupa skogar, undervattensvärldar och drömska landskap samtidigt som jag låter färgerna flöda på pappret. Platserna är varken helt realistiska eller helt fiktiva. Det är oftast en blanding av båda, som en känsla av att befinna sig i en dröm.

Min förhoppning är att ge samma känslor till betraktaren av min konst, att det ska ge en känsla av lugn och trygghet, nästan som en slags helande kraft.

MEDIUM

Jag älskar att experimentera med olika tekniker och medium. Just nu målar jag främst med mina egna handgjorda pigment som kol, aska, sten, kaffe, bär och växter blandat med antingen akvarell eller akrylfärg.

Vissa detaljer skapar jag med bladguld och bläck.

UTSTÄLLNINGAR/ÅTERFÖRSÄLJARE

Utställningar:

Frisörkollektivet, Umeå (2022)
Konst i Kvarn, Vindeln (2022)
Brobergs café Umeå, group exhibition (2022)
Fabriksgatan 21, Örnsköldsvik (2022)
Grubbe Biblioteket, Umeå (2022)
Konst-in Popup galleri, Umeå (2021)

Återförsäljare:

Esplanaden FEM, Umeå
Frisörkollektivet, Umeå
Visit Skellefteå
Love Yoga, Umeå

SAMARBETEN

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av ett samarbete, kundbeställning på en målning, logotyp eller andra illustrationsuppdrag och projekt. Maila mig: artbymira.contact@gmail.com

Följ mig på Instagram för att ta del av kommande projekt, utställningar, kollektioner, marknader mm.