Mira Kurkiala

Min konst skildrar naturen i både det stora och det lilla; som i naturliga strukturer formade av haven, himlens färger och vidsträkta landskap.

I ett intuitivt måleri med en blandning av figurativt och abstrakt låter jag pigment från stenar, jord, kol och aska skapa egna världar på duken.

OM MIG

Jag, Mira är en Umeå-baserad konstnär som målar naturinspirerade motiv med handgjorda pigment av främst stenar, jord, lera, aska och kol. Jag blandar dessa med inslag av akrylfärger och detaljer med oljepastell, guldlöv, guldpulver och akrylpennor.

Mina verk är starkt influerade av naturens kraft, strukturer och rörelser. Jag målar ofta med utgångspunkt i årstiden jag befinner mig i och blandar en abstrakt grund med realistiska platser, både upplevda och tagna ur fantasin.

Det är en kombination av det stora och det lilla, det starka och det svaga, det stillsamma och det vilda, det ursprungliga och det magiska.

Att måla är en form av meditation för mig som har funnits med mig hela livet. Jag kan spendera timmar med att förlora mig i djupa skogar, undervattensvärldar och drömska landskap. Platserna jag skildrar är varken helt realistiska eller helt fiktiva. Det är oftast en blandning av båda, som en känsla av att befinna sig i en dröm.

Min förhoppning är att ge samma känslor till betraktaren av min konst, att det ska ge en känsla av lugn och trygghet, nästan som en slags helande kraft.

UTSTÄLLNINGAR/ÅTERFÖRSÄLJARE

Utställningar:

Frisörkollektivet, Umeå (2022)
Konst i Kvarn, Vindeln (2022)
Brobergs café Umeå, group exhibition (2022)
Fabriksgatan 21, Örnsköldsvik (2022)
Grubbe Biblioteket, Umeå (2022)
Konst-in Popup galleri, Umeå (2021)

Återförsäljare:

Esplanaden FEM, Umeå
Frisörkollektivet, Umeå
Visit Skellefteå
Love Yoga, Umeå

SAMARBETEN

Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av ett samarbete, kundbeställning på en målning eller andra projekt. Maila mig: artbymira.contact@gmail.com

Följ mig på Instagram för att ta del av kommande projekt, utställningar, kollektioner, marknader mm.